Op 3 juni 2023 vierden wij het leukste fietsfeest
van Nederland in Dordrecht!

In Dordrecht zijn ze gek op fietsen! Dat hebben de honderden bezoekers bewezen op zaterdag 3 juni. Het historische Hof diende als terrein voor het Fietsfestival van de Fietsersbond. Tijdens de zonovergoten dag genoten fietsers van leuke activiteiten zoals de voorronde van het NK slowbiking, het rad van fortuin en het Holland Sport fietsspel. Kinderen konden worden geschminkt, gave funbikes proberen en fietsen op de bellenblaasfiets. Naast alle activiteiten werden er op verschillende locaties op en rondom het Hof interactieve workshops georganiseerd.

“Op 3 juni hebben we de fiets én de fietser in het zonnetje gezet. De activiteiten zijn inhoudelijk sterk, maar vooral leuk en laagdrempelig. Een dag vol fietsgeluk voor jong en oud!”, zegt Esther van Garderen, directeur Fietsersbond. Wethouder Rik van der Linden was ook aanwezig: “De Fietsersbond heeft
op wereld fietsdag een mooi evenement neergezet. Een dag vol activiteiten en workshops die benadrukken hoe leuk en gezond fietsen is. En niet te vergeten, hoe belangrijk het is om veilig te kunnen fietsen. In Dordrecht zijn we blij met fietsers. Fietsers zorgen ervoor dat de stad bereikbaar blijft, ook als de stad verder groeit. Met ons uitvoeringsprogramma Fiets leggen we een rode loper uit voor de fietser. Samen met de Fietsersbond en inwoners van Dordrecht zijn we tot fietsmaatregelen gekomen die we de komende jaren kunnen uitvoeren”.

Het tweede editie van het Fietsfestival werd georganiseerd door de Fietsersbond, met dank aan de gemeente Dordrecht.